Posts

Showing posts from 2013

F I R S T

Assalamualaikum earth-Lingsss, hola.
feel fresh ? Alhamdulillah.
well today i'm gonna talk about myself. well, did you guys remember my post about CRUSHING ? well i'm talking about my friend Azid right ? weheeee,
just now, my teacher suddenly said weirdo thing with me and its interconnection with me. and i was like losing my mind and i don't know what happen to me. i was like a crazy girl who confused with my teacher. LOL! guess what ?
my teacher say that KAU AZID, JANGAN CURANG SAMA C WANI
and another word is " SII AZID CURANG SUDA BA SAMA SI WANI"
and interm of taht i was reading my CHEMISTRY and confuse with the equation and chemical substance when heard that STUPID WORD ! my mind goes to MONG and i was like can't believe and still not accept what is my teacher was saying about. totally I'M LOSING MY MIND think about it. and feel TRAUMA.
and my buddy said actually c AZID ni crush on me . and i was like HOMAIII TOTALLY CRAZY TODAY.
and i'm not belie…

al-Quran teman atau kenalan ??

Image
Assalamualaikum. earth-lingsss.
thank you for still waiting my post here . well today i have some information wanna share with you guys. that is
AL-QURAN TEMAN ATAU KENALAN.
nabi S.A.W bersabda, "BACALAH AL-QURAN KERANA SESUNGGUHNYA DIA AKAN DATANG PADA HARI KIAMAT SEBAGAI PEMBERI SYAFAAT KEPADA PEMBACANYA"(RIWAYAT MUSLIM)
Ingat, jadikan al-quran sebagai teman yang akrab bukannya sekadar kenalan. buat macam bestfriend kita lah, p mna seja kita pergi mesti dengan al-Quran. teman ni bole diibarat kan seperti baju, seluar, atau pun kasut yang dimanamana pun kita perlukannya. kalau kita tidak pakai semua tuu kita berbogellah kan ? tidak sempurna kan ? andai kita terasa malu seperti berbogel di khalayak ramai, jika sehari kita tidak membca al-quran kita merasakan seperti itu, maknanya kita sudah merasakan kemanisannya.

Sungguh ba, Allah suda janji bagi JAMINAN lagi sama kita kalau kita MENJADIKAN AL-QURAN SEBAGAI PENDAMPING HIDUP. antaranya
- TIDAK NYANYUK SAMPAI HARI TUA
mahuka …

CRUSHING

Image
Assalamualaikum earth-lingssss. ola :D
how are you ? great Alhamdulillah . crush on you ? hiheho its not mean that i have crush. This is just random post . k. don't take heart if suits to you,
jyeahhh, i have a friend and his name is Azid i was spying on him just only want to get know WHO IS HIS CRUSH. well, I'M SUCH A BUSYBODY . i'm just get wondering with his attitude recently, well change suddenly. its started change when all the bestarian student know that he crush on someone in our class. definitely between me, aza, juita, azlin and hayati. because only 5 of us come totuition everyday.  so lets make a probability who is his heart .. :* 1) ME = NO OF COURSE . why ? because what I know about him just random boy. and really love BEAUTIFUL GIRL. not like me. i'm not saying that i'm not beautiful, but i know what type of girl he like. 2) AZA = well for this girl i have so high expectation that he crush on this girl. know why ? because he usual talk with her, study …

S A H A B A T

Assalamualaikummm ~~ ;)
Hello earlingsssssss much love from me :*
rindu ba sama kamurang,
apa khabar ?
sihat ??
ALHAMDULILLAH bilang.. well,
SAHABAT ?
ermmmmm, 1 topik yang sikit sebanyak menarik minat saya untuk dikongsikan bersama :)
apa pendapat kamu tentang sahabat kamu yang ada sekarang ???
bagus ? syukur lah. ada satu jenis SAHABAT ni yang saya nak kongsi bersama.
begini, sahabat ni kira "BESTFRIEND" tapi dia jadi BESFRIEND sebab ada niat lain . contohnya macam dia berkawan sama kita sebab kita ni pandai. apa pendapat korang tentang hal ni ? ada pendapat ?
MOHON UNTUK DIJELASKAN . sebab saya rasa terganggu dengan kawan yang sedemikian rupa.

sekian dari saya,
Hazwani ;)

Logik Ke LANGSUNG tak Logik ?

Image
Assalamualaikum :*
hello everyone :) morning sunshineeeee. :D smile brightly.
heeee, it is long time not using english for my updates story. anw, i'm gonna talk in malay :(


Logik tak logik ?
dah biasakan kita dengar ? hah persoalan yg skrg ni, bukan nak cakap pasal perkataan "logik atau tak logik" aku nak tanya pendapat korang lerrrrr .

okay let me tell you the story first.
bgini ceritanya, ada budak ni baru darjah lima datang ke sekolah saya untuk SERANG KAWAN SAYA yang bernama tsen lydia.
kena serang sebab LELAKI jerr. tapi fikir2 balik kan, dia tu budak darjah lima cari gaduh dengan budak tingkatan empat. 1 suda matang 1 lagi ntah belum matang ka tidak. jangan cakap pasal kematangan, UPSR pun blum tentu lulus ke dak ? betul kan ?
budak tu bawa mamanya datang p sekolah kami untuk bergaduh. FUYOOOOOOO siap bawa polis yooo, siap mak dia kan, bertampar-tampar dengan member kawan aku ni . gara-gara member kawan aku ni post kat FB "Nah jo, baru darjah 5 suda di bagi gr…

MENCINTAI DAN DINCINTAI.

Image
Assalamualaikum earlingsss.. :* how are you guys ?
Alhamdulillah. sorry you guys smenjak dua tiga empat lima menjak ni busy day ditambah lgi Laptop yang sengal buat hal. so sorrryyyyy tak dapat nak updates cerita-cerita yang menarik.
anyways. thank you sbb setia dengan blog saya yang tdk seberapa ni :* hargai kamuu.

Mencintai dan dicintai ?
haii ramai yang tertanya-tanya apa yang cuba saya sampaikan bukan ? salah  ? takpeee.
Mencintai, pernah kita mencintai orang tetapi sakit betul dirasa ? pernah ? mesti tu yang one sided love kan ?
hah, ckp pasal one sided love ni, mang padan ngan aku lah sbb apa ? sebab ingat tak entry sebelum-sebelum ni pasal M.S.F.H ? alahhhh c fadil ba ? hahhhh,
aku rasa dah dekat satu tahun aku cuba tuk LUPAKAN dia, tpi yeahhh TAK BERHASIL LANGSUNG. persoalannya sekarang, salah ka aku sebagai manusia biasa yang mempunyai FITRAH manusia untuk MENCINTAI SESEORANG ? kawan pun bolehhh arrr, tp yeahhhh sungguh dan sangat mnyedihkan tntng hal ini sbb dia nemao pun be…

K E H I L A N G A N ~~~

Assalamualaikum :').
kpd readers yang dihormati, SALAM RINDU DENGAN KAMUUU :')
Allahurabbi.
first of ALL, minta bantuan readers yang dikasihi sedekahkan al-fatihah kpd Arwah Ayah kawan saya ...
~AL-FATEHAH~ .


ya bila kita kehilangan sesuatu yang amat berharga buat kita, kita dapat rasakan yang kita kehilangan sebahagian dalam diri kita. seperti kawan ku yang kehilangan ayah kesayangannya. di mana ayah itu yang sentiasa menghiburkan hatinya tatkala dia bersedih. dimana ayah itu yg selalu menenangkan hatinya tatkala dia dimarahi oleh ibunya. masa aku melawatnya ketika ayahnya kembali ke rahmattullah, aku dapat lihat sesuatu yang  berbeza dalam dirinya. aku dapat rasakan bahawa dia seperti orang yang hilang sesuatu yang sangat berharga dalam dirinya..
JIKALAU ...
aku yang berada ditempat nya, aku mungkin hilang arah mungkin juga mungkin dikategorikan sebagai 'ORANG GILA"
sungguh ! aku tidak tahu .
sungguh ujian yang Allah turunkan itu ntah aku dapat terima atau tidak.

Additional Mathematics

Image
Assalamualaikum :D feeling great guys ?
Alhamdulillah.
Me ? NOOOOOOOOOOOOOO OF COURSE. you know why because from the TITLE i give you already know WHY WHY WHY WHY i'm not feeling GREAT . It just Hurt me the STUPIDITY QUESTION that i answer before.
Before this I never left my ANSWER SHEET in blank but THIS TIME ?? from eight question i can only answer two question DAEBAKKKKKK right ??
pergghhhhh. Today the timetable wasssssssss killing me because of what ? because paper addmaths meet up with CHEMISTRY AND PHYSIC. *dushhhhh feeling sick*

but know i can smile though because i can rest after sahur and after buka puasa later because EVERYTHING IS OVER ... and my HOLIDAY MODE is ON Already sooo stay in touch see ya > |  With Love _ HAZ_WA_NI ;)

23·07·97

Image
Helloooooooooooooooooooooooooo people on the earth ... >W< How are you ? yesss a little bit MISSSSSSSSSSSSSSSS youuuuuuuuuu,
so welcome back to me . well a kinda busy month but now, i have a free time so i just type something stupid to feel happy and jyeahhhh, exactly bored.
 23·07·97? the dateline ?? ahaaaa, it is my birthday ~~~~  well HAPPY BIRTHDA TO ME THEN :D well as you known, during my birthday i join the competition CHORAL SPEAKING school level and guess what makes me Happy ? YAWWWWW WE WIN AND GOT FIRST PLACE . goshhhhhhhhh. MIRACLE  we never expect to get first place but Allah S.W.T. give us a chance go to LEVEL STATES but yeahhhh definitely It is not Confirmed YET because MAYBE OUR TEAM WILL NOT GO FOR STATES LEVEL FOR SOME problem that we have. Well yeahhhh I JUST WANNA SAY CONGRATULATION for all THE SPEAKER because make a GREAT JOB . and hard work for win . ...  so the present is this :-
with love  -Wanie-

Apa Patut Aku Lakukan ?

Assalamualaikum, kawan-kawan yang saya hormati ^^) apa khabar ?
Sihat ? Alhamdulillah.
semenjak dua tiga empat lima enam menjak ni aku punya mood tetiba je going down -__-
apa punya pasal, tuan badan sendiri tidak tahu apa sebab.
pastu dengar berita yang budak-budak asrama keluar asrama sebab maklum lah cuti two-weeks kan,
so mcm feel sad lh sebab maybe tidak dapat masuk MRSM , walaupun panggilan masih di teruskan sampai bulan tujuh ni, tpi hati mang rasa tak sedap . b'dbar mmanjang. ya balik lgi jantung ini berdegup UNnORMAL.
rasa best jerr masuk mrsm kan ? dri dulu lgi nak masuk sna , tahun ni dpt kesempatan mengisi borang jdi harap-ii aku dpt arr. aku nak sangat-ii masuk sana . well nak belajar berdikari ;')
another berita yang didengar. CRUSH yang sudah di lupakan tuu masuk MRSM, trus tambah PATAH SEMANGAT mau masuk sana :'(
pastu aku ni dah lupakan crush aku tuu  ala mamat yang nama fadil tu lah,
tpi suddenly aku ingat dia balik. dah tuu saat-ii aku memang dah berjaya…

HOLIDAY ;)

Image
Assalamualaikum ? apa khabar ? sihat ?
Alhamdulillah..
me ? hihihihi terima kasih sebab caring, yes i'm very in fine and good condition.
hey guys today wesak day right ?
so it's holiday to all the workers and for the student HAPPY HOLIDAY buddy,



i know this is the moment student wait because no need to get up early for going to school, no need to worry all the school matter especially me :)
why ? well, i'm a busy person when i'm at home know why ? because i need go for duty "PREFECT"
i need rush to done all the homework given, i am a rusher person when it comes to school .
so the holiday trip start .
i'm doing nothing at home just clean up the room, home, wathing movies, date with 10 subject killer, wathing RUNNING MAN and did stupido things and all the activity only t home, definitely at home.
hurmm what about you guys ? going anywhere this holiday ?
well, just be careful when you at your holiday trip because nowadays so much criminal cases happen. 
and don…

it is LOVE TROUBLE or SWEETEST.

Image
Assalamualaikum. ! Hola, yes definitely today i'm have a very much precious time . so i just use this time for updating some story and definitely happy because the examination is GONE . gone gone the exam is gone .

let me ask you guys, YEAH EXACTLY YOU who read this post.
i'm just asking so don't be so sensitive about this things. guys,
okay it is love trouble or sweetest ? well so dumb to me because i never know about this funny little thing/
you know why because i never facing this matter.
i have some story to be shared which is my friend story.
well she has a boyfriend and definitely her boyfriend is like sulk with her, so for me it is okay for boy very like sulk to girl? and yeah everytime my friend ask my help to top-up her a credit. and yess it is true and she paid me back but it is trouble me. sometimes i feel that falling in love or having a relationship such a wasteful. because everything is so impoortant and there so much problem that you need to solve and think …

Favourite :)

Image
Assalamualaikum, Hello there, I'm back i'm just go for a minute. going for eat, but now i'm back with a story .
it is really story ? No no no i'm mistake that is not my story but just wanna tell you something.
favourite ? yes my favourite .
could you imagine what i am talking about ? i think it is nonsense but still wanna tell you guys.
i just wanna share with you my favourite teacher.

this is the two GEORGEOUS teacher that i have ever meet


that is the first one and yeah the other one is  the teacher beside me wear pink colour shirt. 
i feel very lucky to found this georgeous teacher . because yeah because of them i know how to calculate maths and speak correctly in english. LOVE THEM MUCH MUCH . *sorry still broken english* the teacher wore pink colour shirt is my mathematics teacher during standard 6 and yeah my homeroom teacher as well.  the teacher at the first one which is stand on RED CARPET . is my english teacher at SMK CONVENT ST CECILIA. yes her english very …

Alhamdulillah .

Image
Assalamualaikum sihat ? alhamdulillah.
Hari ni panjatkan rasa syukur sebab PEPERANGAN telah berakhir..
heeee eh ni bukan peperangan apa, ni just peperangan sesama kawan, ALA EXAM LERR.
Rasa lega sikit lerr bila exam ni dah habis, well after this i can sleep well already, no need to feel stress think about Subject killer that will kill me ;)
anyway, i'm still waiting for my calling, and yeah definitely hope i get that calling from MARA . if can ASAP lerr i wanna run away from my AUNT which is very direspectful aunt .
and yeah i wanna take some rest so i end my entry here,
Anw FREEEDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMM *SHOUT*
assalamualaikum.

KAWAN OH KAWAN

Image
Hello buddy :) Assalamualaikum. dengan harapan kamu yang membaca ni sihat-sihat selalu.  Saya ? alhamdulillah sihat .  okay entry kali ni pasal kawan. kawan ? ya kawan  korang ada tak bestie ? mesti ada kan. haaaa termasuk lah aku, aku ada bestie nama dia ? tak perlu tahu okay . banyak perubahan yang berlaku terhadap dirinya semenjak dia balik dari camping. perubahan tuu memang KETARA sangat. well ada boyfie baru lah katakan. tapi, takkan lah dengan boyfie baru dia macam lupakan kawan-kawannya ni ? oh mann. that was so bad. ini kah yang di namakan kawan ? nooo.  kawan is kawan boyfie is boyfie. so bila kau lepaK-ING with your buddy, lupakan lah pasal boyfie you tu sebab it's buddy time ba. so lupakan ni tak, boleh di katakan 24-hour talk about her  BOYFIE what is this ? adakah masa lepaking dengan buddy itu adalah masa ber' Discussion  pasal boyfie . Ayaaaa, still got many story yang boleh di cerita it is not ALL ABOUT YOUR BOYFIE . and yeah definitely I'M EXTREMELY BORED …

I'm giving Up yes I'm Bored with You and definitely HATE YOU

Image
Assalamualaikum ? sihat ? alhamdulillah .
yess i'm very STRESS well definitely EXAM MONTH, STUDY MONTH . and ada budak POYO make me feel DOWN AND MORE STRESS ! stress GILA BEB !
budak poyo ? YESS she is my Junior i'm very stress and can't stand with her attitude . well anak pengetua so she can did anything that she want , Everytime, minutes second and day she report complain and did everything that makes everyone hate her more and more.  she said she stress and now she put all the blame on me . WHADAPACK is this  this little junior think that she the only one feel stress. what about me then ? I'M MORE STRESS THAN HER . i need to cover all subject killer for this midyear exaM / waiting for my panggilan ke MRSM thinking about my exam definitely STRESS . she just a PMR baa me even this year doesn't have any BIG EXAM, but it is honeymoon year for me ? No of course ! i feel like i wanna kill her 44 times using my daddy samurai.  ! that's is the one problem  another …

Jantung Oh Jantung.

Image
Heyyo . ! Assalamualaikum. AllahHurabbi. :')
sihat ka ? saya ? alhamdulillah. sihat sepenuhnya sudah .

Jantung ? Yaaa, jantung saya kebelakangan ini tidak berdegup normal. why why why and why ??? saya memang rasa tidak selesa dengan degupan jantung ini seolah-olah, aku ni sudah buat kesalahan yang tidak boleh dimaafkan. Tapi apa kesalahan itu ?? semua sudah ku lakukan, solat minta petunjuk dan siap baca doa supaya jantung ni kembali normal tapi makin lama makin Unnormal pulak. aku pulok yang takuii ni.  takde apa2 ka tuu arr ? takut arr.  atau mungkin sympton pasal "SURAT" tuu ? aigoo pusing2 kapla sebab jantung tidak berdegup sprti biasa .  kenapa tuu arr.
yang membaca post ni. Ya awak lah. kalau awak tahu kenapa jantung saya begini atau awak dapat sesuatu mengenai jantung saya ni, tolong, tolong, tolong and tolonglah berikan sedikit komen kepada saya tak pun just tweet me at twitter  KLIK SINI LERRR AND MENTION ME. k tu jerr arr aku nak story k baii :')  Assalamualai…

FINALLY :')

Image
Assalamualaikum. :)
heyyo whats up yo !! yoyoyo .. ola :)
apa khabar ? sihat ? Yes Alhamdulillah bilang.

finally ? ahaaaa, yess finally my letter utk buat rayuan selesai di hantar . IN SHA ALLAH by tmr, ak hantar ke KL pulaa. heeeee I hope i can get the school. because i really need that school so badly . :O
heee, guys, pray for me arrr supaya dpt ni benda k . :) k lah assalamualaikum. :)
bye2 penat berjalan ni hari so i need rest and get ready for tmr .
bye
Assalamualaikum.

April Oh April

Image
Assalamualaikum Kawan !
huhayy lama suda ba tidak updates blog, well semenjak dua tiga empat menjak ini busy malahan lagi hari jumaat minggu depan EXAM mid-Year is started . nanananannanana Woouwww Fantastic baby :) yo
April ?
ohhh
yeahhh April tahun Lalu and tahun ni kan macam menjadi satu bulan yang tidak berahmat lah katakan.  Tak tau arr pula kalau bagi korang amacam. yahh For me this month kan penuh dengan kemarahan, dendam, benci and so many lah . It seems being problematic and very Blast month  kenapa taknye, hampir seminggu beb dengar Kelas 4 BETA niii jadi bualan mulut cikgu2 sebab kami lah kelas yang problematic. ntah knp asal datang jak bulan 4 memang kelas kami tidak berngam di situ . siap kitaorang digelar KELAS KUANG HAJOk. tak ke kau sedih kelas kau label macam tuu sekali ? huhayy ,  padahal orang lain yang buat hal dengan orang yang tak bersalah sekali masuk dalam hal dorang Homaiii it is very2 sad o .  tidak sangka sampai macam tu sekali kelas kamii . Teruk sangat dah…

HAPPY BIRTHDAY

Image
Assalamualaikum !! hello readers :)) ada sedikit masa yang terluang untuk mengupdates blogg well
updates ni bukanny happa, just nak wish kawang aku ni sorang ,, nnt aku bagi link dia k, dia ni baik KOT,
hari ni birthday dia, SO NAK UCAP DALAM 3 bahasa jerr cukup,
~SELAMAT HARI LAHIR,
~HAPPY BIRTHDAY
~SAENGIL CHUKKA HAEMIDA . :)
MAY GOD BLESS YOU FRIEND .
this is my present for you :))
lol
kalau you nak makan haa makan lah .. hahhaa kidding ba.
bukann apa birthday girl ni, kira macam ANAK KESAYANGAN mummy aku lols .  hahaha what sooever lah . yang penting aku sudah wish dia okay .  saja jak nak post kat sini, kalau boleh biarlah ONE world know, today is her birthday .  hahahhaha . ni haaaaa birthday girl tuu punya wajah . kalau boleh, follow arr dia kat twitternya ni  KLIK DISINI Tak punn add jerr dia kat facebooknya nii  KLIK DISINI #Eh, tak pasal2 dia kena promote kat blog aku ni yerr.  apa-apapun kepada befday girl ni, MAY ALLAH BLESS YOU  SO I WISH U HAPPY BIRTHDAY I WISH YOU HAPPY B…

Stressssssssssssssssssssssssss yaNG gILa

Image
Hello there :))

punya lah takut+gementar+sedih+STRESS= sebab lebih kurang 3 minggu lagi EXAM MID-YEAR ..
oh MENNNN NO WAYYY. i don't want !! SHIRO-YOOOO.
kena cover topic2 yang lepas, topic yang sedang di ajar dan sebagainya. punya lah tuuuu STRESSS menggila ! arghhhhhh ! macam nda mau hidup dah aku ni . ! nak masuk tusyen pun masih lgi berfikir BERratusRIBU,JUTA kali .. aiyoooooooo
whats going on with me haiyaaaa ! tuan punya badan pun tidak tahu ! yang di tahu tidur, tidur, tidur, tidur, tidur sejaa -_- mata punn alahaiii . bengkak gila weiii !

ni masih sikit lagi ni , aku belum campur adukkan homework, personal matter, kerja kursus ICT, and what soever lah .  punya lah meletoppp tu kepala kalau di fikirkan semua nasib aku ni pndi jua release tension and GILA2 sikit punya orang. kalau diikutkan tuu stress, memang betul-betul jadi gila kutt . ok lah mau tidur dulu nnti sambung pst oke. 
assalamualaikum .

Mature Vs IMMATURE

Image
Assalamualaikum guys ! how are you ? i'm fine Alhamdulillah .
well late this week i'm been busy DATING WITH homework and those pretty cute BOOK ever .
mature and immature ? well i as myself don't know if i'm already mature or not just like my friend, they look so immature but exactly  they are kids they are TEENAGERS guys, teenage . how the experiences person about teenage life must know what is your behaviour at this age. Yeah exactly i looked to myself, and i'm not IMMATURE but at least I try TO BE immature person . what the most  thing i cannot believe when i people said I'M SWEET 16 . oh mennn ! 16 YEARS OLD >?? i become more OLD and OLD and OLD . tehy ask me : FALLIN IN LOVE but those thing is SCARY ME .. menn ! i scared to faces all the problems about L.O.V.E but i promise myself i will  not try to B'COUPLE with anyone if i still studying if can, i DON'T want marry but it is TUNTUTAN guys soo I HAD TOO okay at my class they said sometimes i fun…

It's Hurt People :')

Image
Assalamualaikum . :)
I'm try to smile even i can't did it .
how are you ? yess i'm fine. I hope you same. i wanna ask you guys. but just answer it by yourself .
Mostly DON'T CHEAT .
yeahh . Have you ever talk about SOMEONE behind them ? or maybe just pretend you wanna be nice with them .
did you ever do ??
definitely YESS right . We are not perfect ba . Same goes to me .  I have did this thing before . well not so easy to forgot those memory . Yeahh did you ever felt what the person feel when you talked about them behind them and pretend to be nice with them . yeahh exactly I had feel it .  and it is VERY HURT guys, VERY hurt . I don't know what exactly n your mind when you are talking about other PERSON behind them . YOU DON'T FEEL WHAT THEY FEEL, so you feel enjoy when yu talk about them .  Guys, Nobody perfect in this world ba. you should remind this to YOURSELF.  STOP TALKING ABOUT OTHER . you not perfect either . we all just same . nothing can change that …

I HATE IT .

Image
Assalamualaikum . :)
How are you guys ?
Alhamdulillah I'm fine . hope you guys fine too .
well this is me Hazwani Ontong .
I'm very-very Moody today -_- , well japanese war . You must understand. I hate it ??
What hate what I hate ? urghhhhh  ya .
It is all about The girl which is Said "AKU TIDAK TANYA PUN" .
exactly WHO'S TALKING YOU GIRL !! YEAHHH YOU SHOULD KNOW I AM VERY DON'T 
LIKE YOU ATTITUDE 
Never wanna see me Happy even just for One Minute . urghhh Puhhh pleaseeee . 
i need to be patient with this kind of FRIEND , well just BE PATIENT Hazwani, just Wait for 1 year more after that you will never seeing them again . urghhh ! *STREESSSS
just be patient hazwani . WHAT GOES AROUND COMES AROUND . BELIEVE in KARMA  my dear :) why i must know person like this ? yeah definitely very2 hurt my heart . don't they think I AM A HUMAN TOO. HAVE A FEELING CAN BE HURT JUST LIKE THEM .  Ooopss Forgot ! they all is tough heart never cry , never lose but i believe one day…

N E W F R I E N D :')

Image
Assalamualaikum . :) salam sejahtera  ..
well sihat kan semua . hurmm mix-mix lah bahasa kita ni hari yaa .
okay about the POST .. today 30/3/2013 my sister and I going to rumah JIRAN SEBELAH .
well maklumlah, KENDURI KHAWIN ... x elok lah kan kalau tak datang tolong-tolong .. hee .
well , macam biasa kalau kenduri ni macam-macam RAGAM manusia yang boleh di jumpa .
okay straight to the point ..
~Masa kat majlis tuu tadi, ada lah seorang perempuan ni kan .. ntah nak cakap cantik tak juga, nak cakap jelik pun x juga . tapi PERANGAI SUNGGUH pelik .
sampai aku sendiri tak fham . aku just nak TOLONG jerr HIDANGKAN air, and SUDDENLY dia tolak aku . AMBOIII. orang nak tolong tapi dia tolak-tolak . dia ingat kita ni patung erk ??
fuhhh . and then MAYBE dia dah penat menari terhuyung-hayang tarian DALING-DALING. {it's my spelling true ?} dia baring kat kerusi di mana tempat aku ngan kak aku borak together2 . dia maybe X selesa kot dengan keadaan di situ sebab time tuu MEMANG PANAS pun . ja…

WHY why WHY why TELL me WHY !?

Image
Assalamualaikum . kepada reader2 . yang di hormati .
dan salam SEJAHTERA :')
apa khabar kamuu sekarang ?? sihat ? ALHAMDULILLAH ...
hari ni mau cerita pasal EX ehem2 .. well admin ni tengah FRUST actually .
WHY ??
sebabb hurmmm . tuu manusia yang bernama FADIL HAZIM .

BLOCKED ME AT twitter . well dia fikir ak tengah MENAGIH cinta dia kot .. well ,
admin sedar siapa lah diri ni . padahal ADMIN just CRUSH on HE . but he make me STOP being CRUSH on HE . eh ?! betul ka ayat admin ni ?? hurmmm maklumlah . lama sudah tidak Practise SPEAK ENGLISH.
well kalian haruss faham okay .

well, tapi c FADIL nii manusia ni kan sebenarnya MACAM PERASAN DI SUKA .. okay bukan mengutuk just my pandangan sebab apa ?? sebab aku cakap untuk orang LAIN dia YANG TERASA . okay . !
hahahha JUST LAUGH . because HE is NOTHING .
Like I'm CARE ... well, JUST LET HIM DID WHATEVER MAKE HIM SATISFIED .
okay FINE : )
JUST BE HAPPY .



AURAT :')

Image
Assalamualaikum kepada semua pembaca2 yang setia .. lets mix the language saja lah okay :))
hari ni mau cerita pasal AURAT . heee . XD
pernah kita terfikir KENAPA aurat wanita lebih BANYAK  berbanding lelaki ?? :|
of course pernah baa kan yang gegurl2 .. tuu . pernah kan .


banyak wanita MEMPERSOALkan tentang aurat2 mereka .. naa. antara dialogny ialah :-

"Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak." 

"Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak." 

"Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!" 

"Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita …

100 hari sebelum sakaratul maut :')

Image
Assalamualaikum .. 
hari ni mau share pasal :-
♥ Tanda 100 hari sebelum sakaratulmaut. ♥
sekadar renungan kita bersama okay :))
begini ceritanya ..

 tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja.

Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.

Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.

Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi …

SAKIT :')

Image
Assalamualaikum w.b.t ..
kepada readers yang cute2 belaka :)
admin sebenarnya dalam keadaan yang sangat2 marah . ya menaip ni pun agak kasar sikit ...
maklum lah KAKAK yang paling BAGUS sangat perangai yang boleh dikatakan POK SEDAP seja . suruh-ii org ke sana sini .. in the end dia yang buat salahj ak yang dibebel ... adil ka bgtu ??
mak . pulang lah cepat aku nda tahan sudah tinggal sama dia nii . SUNGGUH TIDAK TAHAN !!!
kalau bole lari dari rumah saja ak ni . ak lari ..
tapi ak masih ingat Allah . jadi ak diam-diam jak .
ada orang boleh rasaka apa yang aku rasa sekarang ??????/
kalau ada tolong jawab !!!
melepas geram dekat blogger .
k lah bye-ii

B_L_A_S_T : W_E_E_K )

Image
Assalamualaikum, sahabat2 pembaca2 setia *lah sangat* yang di kasihi dan di rahmati Allah .
heee, actually malam ni tdk boleh tidur jadi dapat ilham mahu bersihkn BLOG yg penuh HABUK nii .
heee, Sorry lah kotor sikit , Jarang sudah di cuci kan .  sebab sibuk dengan homework yang menggunung .  kalau di ukur agaknya LEBIH MENGGUNUNG TINGGI DRPD GUNUNG EVEREST .
hurmm . *cough* aisss, tekak sakit maklum lh  .
haizzz. BLAST WEEK ? heee knp tajuk bgtu ?
sebab ... MINGGU PALING STRESS ! PALING MELETOPSSSSSSS . sebab terlalu STRESS .
stress dgn pelbagai cabaran, rintangan, halangan dan sebagainya .
masalah kawan, masalah pelajaran, lain lagi stress di rumah . maklumlah . ibu tiada kn. ibu pergi KeyHell , jaga cucu dia di sana . hurmm so tiring week . tambahan lagi ada masalah di SABAH ni . haizzz. pening2 kepala . dah lah mau exam niiiiiiii ! kepala stress bagai pula . hurrmm :| yeaaa, bila dpt tahu my old friend dpt masuk MRSM, lg I'M so stress . aku pun mau masukkk sana jugaaa BAAAA. t…

BARUUU LAH BARUUU

Image
Assalamualaikum, to the readers. ! yeayy !
btw, HELLO FEBRUARY, today 2'nd Feb right ? heeee. time Flies so fastt nowadays . keee.
hehhehe nda lama lagii nie, GEMPUR MINDA SATUU
adaiiii !
suda lah KIMIA, BIOLOGY, ADD MATHS masih confused, derrr ~~ baruu lh baruu !
Sekarang MERASA sudaa akuu KEHIDUPAN REMAJA .
perghhh, PARAH betull pdahal macam baru kemarin jak aku masuk Sbagai pelajar FORM 1 . GILA EH !
adaiii pikir kuu maca Oke sikit lahh ni teenage life tahu2 .. parahhh !
dapat lagii kawann yang ! HURMMMMMM MENYEBALKANNN !!
baruu lah baruu . NEXT YEAR Form 5 sudaaaa ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!! SPM .... takut yang teramatt ni mau ambik SPM . !! and tida lma lgi, bpisah suda dengan kawan2 yang di CINTAI [LAH SANGAT] ..
adaiii ! masih kebudaka'2 kann ba akuu ni macam tidak layak jdi teenager . perrr.
nda pa, WALAU APA JUA HALANGAN DAN RINTANGAN YANG DI HADAPI,
SABAR DAN SENTIASA BERTAWAKAL DAN BERSERAH KEPADA ALLAH S.W.T IN SHA ALLAH ! berjaya kita sampai ke puncak gunung…

S E N Y U M S E M A N G A T I G N O R E

Image
Assalamualaikum . moshimoshi ! aduii, lama sudaa nda update story di sini, maklumlah busy dengan homework yang bertimbun. jadi takde masa nak updates. well.
pasal entry kali ni mau cerita pasal rakan SEKELAS dan BEKAS RAKAN SEKELAS. well, tidak tahu lah apa salah saya dan JUITA sampai selalu dipersendakan oleh mereka. kalau ada salah AKU DAN JUITA MENYUSUN 10 JARI MEMOHON SERIBU KEMAAFAN !
 . macam-macam diorang lakukan. dan kami rasa STRESSS !
 takkan lah korang tak stress bila di perlakukan macam tu. tidak apa lah kalau setakat di sekolah, ni sampai di bawa2 ke FACEBOOK dan TWITTER SERTA MANA2 LAMAN SOSIAL YANG BERKAITAN. !
ini boleh di katakan sebagai BULI SECARA PSYCOLOGY
 ada saja kelemahan kami mereka persendakan kenapa mereka CUKUP PERFECT DAN TERJAMIN MASUK SYURGA SUDAH KA ?
Absolutely NOT RIGHT !
okay, sebenarnya agak emosi sikit
 sekarang ni sebab mereka punya perangai MEMANG KETERLALUAN ! ada saja yang tidak puas dengan hati mereka . padahal AKU DAN JUITA LANGSUNG TIDAK PER…

F I R S T S E C O N D T H I R D ``

Image
Assalamualaikum !!
moshimoshi, Anyieonghaseyo ..
Achiuuuu !
Berhabuk lahh kann blogger nii, dah lah kena selesma awal2 tahunn nii *Dugaan*
First day school, sampai lah third day, memang terukk betull tauu, macam-macam dugaan yang menimpa namun Sabar saja, Kan Hidup penuh cabaran tambahan lagi sudah masuk ke alam REMAJA yang sebenar .

FIRST DAY SCHOOL ::

It is horrible than I thought ! .  sebab My place soooo berhabuk, kotor, and duduk tepi tingkap . suda lah besi dia berkarat, habos kena bajuu akuu . Horrible betull, kena lgi prefect kena bertugass, macam ndada rehat baa.  and then, panas, cuaca teramatlah panas, time ni belum lgi di bagi textbook, kunuk di bagi nanti second day school .
SECOND DAY SCHOOL ::
Suddenly RAINING FOR WHOLE DAY . -_______-'' balik rumah basah-basah sampaii kena selesmaa. memang mandi hujann time tuu . nasib hujan jadi sempat juga lah berdoaa sebab rahmat turunkann . time tuu akuu tak bawa payung, jadi pulang berbasah-basah lahh, memang mandii otw pu…