Posts

Showing posts from March, 2013

N E W F R I E N D :')

Image
Assalamualaikum . :) salam sejahtera  ..
well sihat kan semua . hurmm mix-mix lah bahasa kita ni hari yaa .
okay about the POST .. today 30/3/2013 my sister and I going to rumah JIRAN SEBELAH .
well maklumlah, KENDURI KHAWIN ... x elok lah kan kalau tak datang tolong-tolong .. hee .
well , macam biasa kalau kenduri ni macam-macam RAGAM manusia yang boleh di jumpa .
okay straight to the point ..
~Masa kat majlis tuu tadi, ada lah seorang perempuan ni kan .. ntah nak cakap cantik tak juga, nak cakap jelik pun x juga . tapi PERANGAI SUNGGUH pelik .
sampai aku sendiri tak fham . aku just nak TOLONG jerr HIDANGKAN air, and SUDDENLY dia tolak aku . AMBOIII. orang nak tolong tapi dia tolak-tolak . dia ingat kita ni patung erk ??
fuhhh . and then MAYBE dia dah penat menari terhuyung-hayang tarian DALING-DALING. {it's my spelling true ?} dia baring kat kerusi di mana tempat aku ngan kak aku borak together2 . dia maybe X selesa kot dengan keadaan di situ sebab time tuu MEMANG PANAS pun . ja…

WHY why WHY why TELL me WHY !?

Image
Assalamualaikum . kepada reader2 . yang di hormati .
dan salam SEJAHTERA :')
apa khabar kamuu sekarang ?? sihat ? ALHAMDULILLAH ...
hari ni mau cerita pasal EX ehem2 .. well admin ni tengah FRUST actually .
WHY ??
sebabb hurmmm . tuu manusia yang bernama FADIL HAZIM .

BLOCKED ME AT twitter . well dia fikir ak tengah MENAGIH cinta dia kot .. well ,
admin sedar siapa lah diri ni . padahal ADMIN just CRUSH on HE . but he make me STOP being CRUSH on HE . eh ?! betul ka ayat admin ni ?? hurmmm maklumlah . lama sudah tidak Practise SPEAK ENGLISH.
well kalian haruss faham okay .

well, tapi c FADIL nii manusia ni kan sebenarnya MACAM PERASAN DI SUKA .. okay bukan mengutuk just my pandangan sebab apa ?? sebab aku cakap untuk orang LAIN dia YANG TERASA . okay . !
hahahha JUST LAUGH . because HE is NOTHING .
Like I'm CARE ... well, JUST LET HIM DID WHATEVER MAKE HIM SATISFIED .
okay FINE : )
JUST BE HAPPY .



AURAT :')

Image
Assalamualaikum kepada semua pembaca2 yang setia .. lets mix the language saja lah okay :))
hari ni mau cerita pasal AURAT . heee . XD
pernah kita terfikir KENAPA aurat wanita lebih BANYAK  berbanding lelaki ?? :|
of course pernah baa kan yang gegurl2 .. tuu . pernah kan .


banyak wanita MEMPERSOALkan tentang aurat2 mereka .. naa. antara dialogny ialah :-

"Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak." 

"Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak." 

"Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!" 

"Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita …

100 hari sebelum sakaratul maut :')

Image
Assalamualaikum .. 
hari ni mau share pasal :-
♥ Tanda 100 hari sebelum sakaratulmaut. ♥
sekadar renungan kita bersama okay :))
begini ceritanya ..

 tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja.

Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.

Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.

Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi …

SAKIT :')

Image
Assalamualaikum w.b.t ..
kepada readers yang cute2 belaka :)
admin sebenarnya dalam keadaan yang sangat2 marah . ya menaip ni pun agak kasar sikit ...
maklum lah KAKAK yang paling BAGUS sangat perangai yang boleh dikatakan POK SEDAP seja . suruh-ii org ke sana sini .. in the end dia yang buat salahj ak yang dibebel ... adil ka bgtu ??
mak . pulang lah cepat aku nda tahan sudah tinggal sama dia nii . SUNGGUH TIDAK TAHAN !!!
kalau bole lari dari rumah saja ak ni . ak lari ..
tapi ak masih ingat Allah . jadi ak diam-diam jak .
ada orang boleh rasaka apa yang aku rasa sekarang ??????/
kalau ada tolong jawab !!!
melepas geram dekat blogger .
k lah bye-ii

B_L_A_S_T : W_E_E_K )

Image
Assalamualaikum, sahabat2 pembaca2 setia *lah sangat* yang di kasihi dan di rahmati Allah .
heee, actually malam ni tdk boleh tidur jadi dapat ilham mahu bersihkn BLOG yg penuh HABUK nii .
heee, Sorry lah kotor sikit , Jarang sudah di cuci kan .  sebab sibuk dengan homework yang menggunung .  kalau di ukur agaknya LEBIH MENGGUNUNG TINGGI DRPD GUNUNG EVEREST .
hurmm . *cough* aisss, tekak sakit maklum lh  .
haizzz. BLAST WEEK ? heee knp tajuk bgtu ?
sebab ... MINGGU PALING STRESS ! PALING MELETOPSSSSSSS . sebab terlalu STRESS .
stress dgn pelbagai cabaran, rintangan, halangan dan sebagainya .
masalah kawan, masalah pelajaran, lain lagi stress di rumah . maklumlah . ibu tiada kn. ibu pergi KeyHell , jaga cucu dia di sana . hurmm so tiring week . tambahan lagi ada masalah di SABAH ni . haizzz. pening2 kepala . dah lah mau exam niiiiiiii ! kepala stress bagai pula . hurrmm :| yeaaa, bila dpt tahu my old friend dpt masuk MRSM, lg I'M so stress . aku pun mau masukkk sana jugaaa BAAAA. t…