Posts

Showing posts from January, 2014

SALAH SIAPA

Image
ASSALAMUALAIKUM :))
Readers semua apa khabar ? SIHAT ? ucap lah Alhamdulillah weii !
Anyway hari ni agak emosi sikit lah sebab tekanan perasaan tntng homework mana tak tekanan asal beli pen baruu homework bm mashaAllah, Allah je yang tahu banyaknya. Seolaholah kan mcm subjek cikgu tu jelah yg subjek terlist dalam subjek spm . Sungguh tak tahan beb ! Bayangkan lah dari jam 7 aku mnyalin nota2 bagai baru sampai nota sajak yang dia mau nota sajak, puisi dam cerpen. Alahaiii baru cuti 6 hari nnt cuti sem 1 dah dpt aku byangkan banyaknya mcm mna -.- sungguh urghhh ! Eh cop !! Jangan nak mngeluh banyak2 nnt tak berkat susah weii. !
Back to the main topic salah siapa ? Oh ya ni nak cerita kes yang sdh 5 hari berlalu masa isnin tu kejadiannya, cikgu tu marah tahap dewa dengan aku pasal hal kcil jak. Punya lah sakit hati padahal bukan salah aku siap cakap yg bukan2 wei ! Siap nangis aku tau hari isnin tu, bukan apa tapi sakit lah hati, gegara cikgu yang satu ni ckp nnt dia ambil tindakan co…

POSITIVE vibes

Assalamualaikum :DD
Hai readers, how are you ? sihat ?
ucap "ALHAMDULILLAH" dulu kita. :)) heeee, rajin sudah aku updates post kebelakangan ni kan ? sebabnya blog jelah tempat untuk meluahkan rasa sakit yang terbuku di hati :')) haih maklumlahh, orang tengah tension dok belajar BM dari isnin sampai jumaat. but perkara biasa for student kan ?

well, mesti korang tertanya-tanya kan positive Vibes. well, pernah dengar kan ? kalau nda pernah pun teruskan sejalah membaca, Well, pernah cuba melakukan kebaikan ? atau pun berubah ke arah kebaikan ? contohnya dari yang bukak2 aurat pergi ke yang tutup aurat ? yang dulunya suka lepak2 yang sekarang akhirnya suka pergi majlis ilmu. atau pun yang paling ketara sangat, yang suka budaya barat tapi kini tidak lagi. ? pernah ?

pencorakkan langkah pertama kamu mesti PAHIT kan ? terutamnya bila kawan-kawan disisi tidak sependapat dan cuba mempersendakan diri kita bila kita berubah ke arah kebaikan. Aii maklumlah bila sesuatu benda yang sud…

Since WHEN ?

Assalamualaikum Guys !!! I'm just back for a few minutes here.

well did you guys remember my post 13.04.2012 ?? i guess no, its about buddy guys.

well if you want stalk go and search this title. Guys I donno since when i'm be a friend with her. Mungkin perubahan tahap kematangan. Bila diingat balik, aku boleh lupakan perkara yang mnyakitkan hati selama 3 tahun. Well lama bukan ? perkara yang menyakitkan semasa di tingkatan 2 and 3. Tapi untuk apa simpan rasa dendam ? dapat pahal ? no of course kan ? so aku feel better. but whenits come to my birthday, i cry. know why ? because i remember the way she talk to me so rudely and try to insulting my family. ITS too HURT !! but, nvm lupakan saja.

actually i'm wondering since when kami berkawan ? I just feel awkward when talk to her but, i try to endure it. Well, past is past. I hope she can be a better person . Well, I'm just thinking what i wanna give her as birthday present. her birthday comingsoon. I just think wanna give …

SUPER excited.

Assalamualaikum readers sekalian :))

apa khabar kamu semua ? Sihat ?
Syukur Alhamdulillah. :DD  anyway, apa yang super excited ?
hah nii, ada kawan namanya biarlah rahsia. When she start to talk atau bercerita with us kan, terlalu excited ba dia bercakap you know SUPEREXCITED, sampai kadang-kadang annoying juga lah bila bercakap dengan dia. I was remember my old friend when i was in standard 3 dia kata "Memang tu c ***** bgitu. mcm cari perhatian tuu, padahal kalau di church tdk juga dia bgtu." ni baru cerita pasal kalau dia bercakap, kalau dia bersin, its soooooo ANNOYING , sebab ?
sebabnya bila bersin tu cover lah sikit, x malu ke bersin kuat2 bagi semua orang ingat kalau memang tidak boleh cover sudah tuu, cakap lah "Excuse Me" bukan salah pun.

so tadi kitaorang dpt duit bantuan rm100 tuu, jadi kitaorang pun cerita cerita lah masa tu tengah buat +maths . so kitaorang cerita pasal BM and i said to her sudah2 lah kau membebel ***** buat lah +maths , nnt nda siap k…

WARNA WARNA WARNI WARNI

Image
Assalamualaikum readers yang dihormato sekalian..
How are you guys ? Great ? ALHAMDULLIAH dulu bilang. I'M just Homed .. so tired ohhh :3 well kokum say. Anw , can u see the image i show you ?

Its my Literature book. Full of colour just like coluring book. Weheeeeee xDD well cikgu Masnah ba tu AWESOME teacher .. inshaAllah A+++ ni Bm 5BETA spm nnti .

Motif utk upload gambar ? Sajaaa wanna show u guys how my brain think about my notes. This is make me Love BM soooooooo MUCH MUCH MUCH and MUCH !!
Anw, mau gtg,
Stay in touch yerr guys. ASSALAMUALAIKUM,
YOURS,
Cik Hazwani ;))
posted from Bloggeroid

Testing

Hello testing testing one two threee hey guys, ^^, motif buat begini ? Saja saja.. :p
Stay in touch guyss
posted from Bloggeroid

I'm sorry

Image
Assalamualaikum, readersss. ! :P
thanks for always support me to updates something here. *Big Applause*
Mama ira mesti baca ni kan kan kan ! kau kan penceroboh Blog org :P hahahaha. teruskan membaca palekk.
okay, readers sekalian, i have something to share with you but first follow these few step.

1) press the button pause (moustache symbols) on my scm music player.
2) read this post back.
3) can you see the the video from you tube i shared ?
4) if yes press play button and watch the movie .
.
.
.
. DONE ? Excellent !!
so whats i'm gonna talk about SORRY is, Saying sorry is doesn't reduce your status at all. no matter you are wrong or on roght place, but still we have to say SORYY. cause what ? people can die in each minutes, or each second in other words, people die anytime. only Allah knows when we are die. so what's the matter you say sorry to everyone, maybe we are do mistake but we are not realize.

malu ? whats the point saying about sorry and you shame ?
if you are n…

Tottaly Out of Mind

Assalamualaikum w.b.t.
apa khabar kalian ? it seems like my previous post not to be last bcause I'm posting something here. weheeee xD.
well its been a long time not speak. yeahhaaaaaa, feel excited speak ! :D
i got some new story here. well i wanna introduce you with this fellow friends.
Klik Sini
she is penceroboh ohhh, she reads my blog. and yeahhh read everything.
Click Sini
my best ever friend. she being my friend since primary school. We are being perfect two in primary school before. well she is "Jin buragas" while me "Perenggus"

what's da point i talk about them ? they are just being too weird this year. Maybe pembawaan SPM kali kannnnn xDD ... the one i level as penceroboh is nice maybe but a little bit crazy. Well i donno what i want talk about her but for sure her name is Ira. her bestie call her Kak Long. but me ? Mama Ira .. muahahahahahahhaa. we are in one class.  my best ever friend is Jennita .. berrr i called her frank and she call me Ons . wel…

2014

Assalamualaikum. Masih belum terlambat rasanya untuk aku mengucapkan selamat tahun baru :))
semoga tahun ini lebih di berkati. ;)
tahun ni tahun berperang diantara pelajar batch 97's woahhhhhh SPM WEIYHHH ! . Takotttt Gilooossss Amigosssss. baru seminggu sekolah buku BM dah separuh buku. percaya atau tidak ? itu lah hakikatnya. cerewet gilosssssss cikgu2 form 5 ni. well nak STRUGGLE for A++++ lah katakan. Kena2 lagi kelas kitaorang di label sebgai kelas "TROUBLEMAKER" last year. so tahun ni, cikgu yang mngajor semuaaaaaaa garang2 gilosss :3

sebenarnya stress giaaaaa aku buat homework BM tu yang aku merapu di BLOG Ni, apa-apa pun. Terima Kasih sebab sudi jenguk2 blog yg sdh bersarang labah-labah ni. maklumlah org vvip sangat sibuk sentiasa.. ;))
so End here. Assalamualaikum. !