Posts

Showing posts from September, 2013

Logik Ke LANGSUNG tak Logik ?

Image
Assalamualaikum :*
hello everyone :) morning sunshineeeee. :D smile brightly.
heeee, it is long time not using english for my updates story. anw, i'm gonna talk in malay :(


Logik tak logik ?
dah biasakan kita dengar ? hah persoalan yg skrg ni, bukan nak cakap pasal perkataan "logik atau tak logik" aku nak tanya pendapat korang lerrrrr .

okay let me tell you the story first.
bgini ceritanya, ada budak ni baru darjah lima datang ke sekolah saya untuk SERANG KAWAN SAYA yang bernama tsen lydia.
kena serang sebab LELAKI jerr. tapi fikir2 balik kan, dia tu budak darjah lima cari gaduh dengan budak tingkatan empat. 1 suda matang 1 lagi ntah belum matang ka tidak. jangan cakap pasal kematangan, UPSR pun blum tentu lulus ke dak ? betul kan ?
budak tu bawa mamanya datang p sekolah kami untuk bergaduh. FUYOOOOOOO siap bawa polis yooo, siap mak dia kan, bertampar-tampar dengan member kawan aku ni . gara-gara member kawan aku ni post kat FB "Nah jo, baru darjah 5 suda di bagi gr…

MENCINTAI DAN DINCINTAI.

Image
Assalamualaikum earlingsss.. :* how are you guys ?
Alhamdulillah. sorry you guys smenjak dua tiga empat lima menjak ni busy day ditambah lgi Laptop yang sengal buat hal. so sorrryyyyy tak dapat nak updates cerita-cerita yang menarik.
anyways. thank you sbb setia dengan blog saya yang tdk seberapa ni :* hargai kamuu.

Mencintai dan dicintai ?
haii ramai yang tertanya-tanya apa yang cuba saya sampaikan bukan ? salah  ? takpeee.
Mencintai, pernah kita mencintai orang tetapi sakit betul dirasa ? pernah ? mesti tu yang one sided love kan ?
hah, ckp pasal one sided love ni, mang padan ngan aku lah sbb apa ? sebab ingat tak entry sebelum-sebelum ni pasal M.S.F.H ? alahhhh c fadil ba ? hahhhh,
aku rasa dah dekat satu tahun aku cuba tuk LUPAKAN dia, tpi yeahhh TAK BERHASIL LANGSUNG. persoalannya sekarang, salah ka aku sebagai manusia biasa yang mempunyai FITRAH manusia untuk MENCINTAI SESEORANG ? kawan pun bolehhh arrr, tp yeahhhh sungguh dan sangat mnyedihkan tntng hal ini sbb dia nemao pun be…

K E H I L A N G A N ~~~

Assalamualaikum :').
kpd readers yang dihormati, SALAM RINDU DENGAN KAMUUU :')
Allahurabbi.
first of ALL, minta bantuan readers yang dikasihi sedekahkan al-fatihah kpd Arwah Ayah kawan saya ...
~AL-FATEHAH~ .


ya bila kita kehilangan sesuatu yang amat berharga buat kita, kita dapat rasakan yang kita kehilangan sebahagian dalam diri kita. seperti kawan ku yang kehilangan ayah kesayangannya. di mana ayah itu yang sentiasa menghiburkan hatinya tatkala dia bersedih. dimana ayah itu yg selalu menenangkan hatinya tatkala dia dimarahi oleh ibunya. masa aku melawatnya ketika ayahnya kembali ke rahmattullah, aku dapat lihat sesuatu yang  berbeza dalam dirinya. aku dapat rasakan bahawa dia seperti orang yang hilang sesuatu yang sangat berharga dalam dirinya..
JIKALAU ...
aku yang berada ditempat nya, aku mungkin hilang arah mungkin juga mungkin dikategorikan sebagai 'ORANG GILA"
sungguh ! aku tidak tahu .
sungguh ujian yang Allah turunkan itu ntah aku dapat terima atau tidak.