Married


Bismillahirahmanirrahim.

Mesti seronok kan bila dah berkahwin?

Sis banyak juga baca-baca confession kat IIUMC. Ntah berminat sangat nak baca. Lebih-lebih lagi kalau part kahwin-kahwin. ada yang sampai cerita masalah rumah tangga lah. 

Sis enjoy baca, bukan enjoy apa tapi dapatlah input serba sedikit bahawa -PERKAHWINAN- itu TIDAK MUDAH.

Banyak gegadis luar sana sibuk baca orang yang dah kahwin punya confession terus berangan nak jadi macam diorang juga. Tiba-tiba fefeeling Cinderella gitu.

Macam sis lah. asal baca ja terus berangan lelebih. padahal takdak apa lah sangat hidup berkahwin ni. 

Cuma ia merupakan Sunnah. Bahagia ja tengok orang yang dah kahwin, yang bermasalah tu sis ambil sebagai pengajaran di masa depan.

Part-part rumah tangga bermasalah ni, ada yang sampai tawar hati dah. Ada yang bercerai berai.

Tapi bagi sis, tu semua adalah subchapter yg perlu di study bersama dengan pasangan. Bumi mana yang tidak di timpa hujan kan? 

Dari kita lah macam mana nak handle masalah tu and mencari solusi bersama-sama. Bukan terus cerai-berai.

Well, kalau ada masalah dengan silaturrahim, yang di buang itu masalahnya bukan silaturrahim nya. 

Dah lah, sis tak reti nak kupas panjang-panjang pasal benda ni 

Till we meet again in next entry,
Smoochie.

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Raya 18