STUDY

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar? semenjak dua menjak tiga menjak asyik update blog jer cik ni sebagai medium melepaskan kebosanan huhuhuhu.

oh jangan lupa ucap -ALHAMDULILLAH-

okay our main topic right now is S T U D Y
well betul lah cakap orang every time kena study no matter where we are even sudah graduated. like me sudah habis SPM i left the book behind so sekarang Cik dah lupa macam mana nak buat ayat cantik-cantik how to write in english and some more lah.

now i get why people must do review even the exam is past ni untuk mengelakkan daripada menghasilkan otak yang berkarat. so sempena cuti yang membosankan sambil-sambil tunggu result keluar, aku nak study balik. Because it is quite hard later in the next education stage when you having amnesia(Lupa segala-galanya yang sudah di belajar). Bila lupa segala-galanya yang penting nak sambung belajar nak catch up semua study tu susah lah kot.. Futhermore nak sambung Medic so everything must be perfect.

well said, angan-angan aku nak jadi PELAJAR DEKAN. so why not I'm organize my strategy to become successful. Sambil-sambil belajar sambil-sambil tu aku siapkan penulisan aku. Then bila dah dapat tawaran sambung belajar nanti tak lah aku terkapai-kapai kan? tak gitu?

kalau berkesempatan, cik pun akan kongsi-kongsikan juga apa yang cik study. Because sharing is caring. Ilmu patut dikongsi biar semakin luas semakin melekat kat dalam kepala hotak. so mari kita cegah otak daripada tumpul dan berkarat.

Salam Sayang buat semua,
Cik Smoochie :*

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Smile