A D A B `

Assalamualaikum kawan-kawan. *Senym*

Apa khabar sihat tak malam ni?

kalau sihat ucap

-ALHAMDULILLAH-

Sekarang musim hujan dan musim banjir, kawan-kawan jaga kesihatan elok-elok tau, sebab musim sakit. Even sekarang ni pun, cik menggigil-gigil tahan sejuk. gagahkan tangan nak type sesuatu juga buat santapan malam ni.

bercuti di musim hujan, sesuatu yang membanggakan. heee, because I love the cold weather. *Buat muka cute*

okay back to the main topic.

A D A B!
well said,kita orang melayu kaya dengan Adab, itu tradisi turun menurun. jangan sampai hilangkan warisan nenek moyang.

Orang nak makan, just biar lah dia nak makan, kau nak larang-larang apa masalah kau? okay. Dia just nak makan Ikan. makan jer lah Ikan. kau dah tahu awal-awal nmakanan tak cukup, yang kau tak masak apa hal? nak makan batu? dah balik kerja awal tapi macam tak tau guna otak. kau ingat kau permaisuri nak di sediakan bagai kau just duduk dan makan? agak-agak lah. Aku bukan maid kot.

Okay, maaf cik berasap sikit malam ni gegara makan Malam. orang zaman sekarang memang asyik nak gunakan kuasa kan?

"THE POWER OF SISTER"

bukan nak cakap apa,bila ada kuasa macam ni, tengok adik telah di pijak-pijak. nampak tak berlaku pembulian di sini?

see,

I told You,

Bully happens everywhere in anywhere, even your siblings or your relatives would bully you. As I'm expected.It happens anywhere.

*Sedang menahan marah*


Sorry to say, tapi cuba fikir lah, sebab kuasa Adab hilang, sebab kuasa, hilang nilai perikemanusiaan, sebab kuasa juga hilangnya etika moral. So siapa yang mampu ubah semua ni kalau bukan diri sendiri? Adab tercemar sangat sampai tak dapat nak selamatkan sampai jadi macam ni. Asyik nak telunjuk orang punya salah, salah sendiri sudah tak nampak. So? Think it.

*Masih bersabar*



I didn't mean for "THE POWER OF SISTER" only, but Aku maksudkan semuanya sekali. Tidak ada terkecuali cuma Cik lebih tekankan "THE POWER OF SISTER" sebab cik berada di situasi ni.

Malas ak leter panjang, sebab nak bandingkan aku punya umur yang setahun jagung, dengan umur jagung tua, memang tak layak nak complain banyak-banyak. Tak di layan pun. so if you think you are great enough, matured enough you just think what I'm just said.

*Nak main boxer, tapi tiada* Sob...sob...sob...


Maaflah, kalau cik yang terkasar malam ni, bukan tujuan tuk menyakitkan tapi tuk menyedarkan. Supaya buka mata sikit. But it is not related to doesn't know who Are CIK SMOOCHIE. So kalau kawan yang baca ni tak kenal siapa Cik Smoochie, jangan risau I'm not write this for you.

kata orang tua-tua, "SIAPA MAKAN CILI DIA TERASA PEDASNYA."

so that's it for tonight.
Salam sayang,
Cik Smoochie



Comments

Papaglamz said…
Tumbuk tilam la Cik dalam bilik atas katil.. Kiki
@papaglamz. Nanti rosak lah bantal cik hihihihi

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Smile