MANUSIA

Assalamualaikum w.b.t

Cik harap kengkawan semua sihat-sihat ye. *Senyum*

rajin-rajinkan mulut ucap Alhamdulillah, *Nasihat bersama.*

*Mari masuk balik to the main point*


Manusia ni pelbagai ragam kan? Dan tanpa kita sedari mereka itu wujud di sekeliling kita. Pernah lah sekali, I don't remember where I go, then tidak TERsengaja, terdengar perbualan Si Ibu dan si Anak.

well dia mendoakan si Anak nya tu dapat penyakit. *Tak tipu* Meleleh jugak aku dengar perbualan diorang.
masa tu cik darjah 6 lagi, yang cik ingat mak dia cakap macam ni:

"Kau banyak menyusahkan aku dan kakak-kakak kau, baik kau mati terus seja lah."- Ibu.

ayat tu masih lekat lagi tau kat kepala otak Cik ni. Masa tu pergi bercuti then dekat balkoni hotel dia teriak anak dia.



sempat juga tanya pekerja yang tahu pasal diorang, menurut al-kisah mereka,

mereka memang tak suka anak diorang tu, sebab bawa sial *Feng shui China* sepanjang kehidupan diorang, budak tu memang bawa masalah kepada keluarga diorang. Budak ni selalu kena pukul, kena tengking. Ayah dia pun tak pernah lah nak ambil kisah pasal budak tu. Tak sangka, ada Ibu tergamak buat macam tu dengan anak sendiri. Budak tu dijadikan MAID kat rumah diorang.

tak dapat lah Cik nak bayangkan penderitaan yang dia bawa. Ketika itu, dia nak SPM dengan pressure yang macam tu, hmmp ntahlah  dapat ka juga dia lalui SPM dia dengan elok. *harap-harap*



Kata orang,

~Kasih ibu dibawa ke syurga, Kasih ayah sepanjang hayat.~ *Eh betul ka?*

Tapi, cik tak nampak betulnya lagi kata-kata tu. Ntah. Mungkin tak pernah rasa kasih sayang Ibu dengan Ayah kot, sebab tu Cik cakap macam tu. Lagi pun kalau ada betulnya kata-kata tu, kira macam keluarga tu keluarga yang bertuahlah. simple as said "K E L U A R G A  B A H A G I A" 


*This what I'm wish for...*


macam yang cik cakap, Cik tak pernah lalui kebahagiaan Berkeluarga yang orang selalu war-warkan.
sebab I'm prefer to live alone for the rest of my life.



"you make it hard to smile, because you make it hard to breathe, A phrasing that's a single tear is harder than i ever feared."

Manusia terlalu banyak ragam, banyak kategori, dan cuma diri sendiri yang tahu kita kategori manusia seperti apa. *Tepuk dada tanya minda*



Dan tak semua manusia kita boleh percaya, sebab "B E T R A Y A L" Ada kat serata tempat bersembunyi di segenap punjur dunia. Even our bestfriend sendiri boleh Betray kita boleh cucuk-cucuk belakang kita tanpa kita sedar. "MENJATUHKAN DALAM DIAM"




so, malam ni nak berhenti dekat sini,
have a blast day guys,
Salam sayang buat semua,
Cik Smoochie


Comments

Papaglamz said…
Cik... Sadis...

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Its out!