When I was ...

Bismillahirrahmanirrahim
8 Ramadan 2017


Zaman ramadan masa first time pakai tudung. It was in 2012, My very first time Wearing scarfs.

MashaAllah sangat tersiksa jiwa dan raga. Sebab ye lah, panas kannn puasa lagi, tekak kering berpeluh-peluh menahan dahaga dan lapar ni.

But I managed to handle it. And I felt like it was a very successful moment ever. Ain't?

Sebab just bertudung pergi sekolah, so bila jalan guna tudung time puasa lagi, memang agak tercabar jugak keimanan diri ni... Rasa nak buka balik tudung tu kuat sangat, tapi I remember mami cakap

"Once you used it, you can't take it off anymore"

So nahh, till today tudung melekat di kepala and I'm used to it and so comfy with it sebab benda dah biasa. Ini adalah hijrah yang palung membahagiakan saat itu. Sangat ❤

so, till we meet in next entry
Smoochie 👋

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Smile