Halfway there ...

Bismillahirrahmanirrahim ...
25 Ramadan 2017

We almost, reach to the end of Ramadhan,
May we endowed the Lailatul Qadr,
the most blessful night.

So far,
how was you guys punya Ramadhan?
everything going well or what?

di sisa-sisa terakhir ramadhan ni,
teringat peristiwa,
When I was a kid...
gigih bangun sahur sampai the end of Ramadhan sebab eager nak dapat keberkatan pada waktu sahur tu, sampai makanan tu di tenung tajam tapi mulut tak bergerak pun. -HAHA-

Sampai mak cakap

"Tolak pakai air." [Nota: makan sambil minum]

So, ikut lah kan nasihat mak and end-up hasil dia, kenyang air.
Then balik-balik rasa nak ke toilet. Sebab, tangki pundi kencing asyik berisi.

Masa tu, tak terfikir pun fasa-fasa bulan ramadhan.

Fasa terakhir yang seringkali manusia terkejar-kejar nak dapatkan.

-Lailatul Qadr-

beruntunglah kepada mereka yang dapat bertemu dengan Lailatul Qadr.

Sangat beruntung.

Ada yang kata, probability tinggi Malam Lailatul Qadr jatuh pada 23 Ramadhan yang lepas.

But,

hey peps! listen, and read calmly.

Lailatul Qadr itu adalah rahsia Allah.

siapa tahu Lailatul Qadr, tidak jatuh pada 23rd Ramadhan yang lepas, mungkin hari ini, mungkin malam esok mungkin malam terakhir Ramadhan?

We-Never-Know

so,
jangan pernah berhenti beribadah.

Jangan pernah putus asa untuk mencari Lailatul Qadr.

Yes, note for myself too. Masih terkial-kial mencari lailatul Qadr. Malam sebaik-baik malam.

Masih berbaki 5 Ramadhan lagi,
masih boleh teruskan mencari dan berusaha keras mencari Lailatul Qadr.

Siapa tahu,

Ramadhan ini, Ramadhan yang paling bermakna.
Dan kemenangan itu pasti dirasai.

Lot of love,
Smoochie.

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Raya 18