Perniagaan

Bismillahirrahmanirrahim,

Perniagaan antara pekerjaan yang Nabi Muhammad S.A.W. prnah lakukan pada seribu tahun yang lalu.

Nampak orang berniaga tepi jalan, pasar malam, pasar minggu, mahupun yang dalam mall mesti struggle gila-gila kan? Hanya nak cari rezeki untuk sesuap nasi. Susah gila kan?

Bila sis nampak lagi perniagaan online yang semakin bermaharaja lela ni memang sesungguhnya persaingan kuat sangat kann? Allahu, Sis salute pada mereka yang berniaga. Penat dia bukan alang-alang.

Mami sis tak pernah benarkan sis kerja kalau cuti sem ka cuti baru habis pelajar ka, unless kalau betul betul lepasan degree. Kenapa? jangan tanya. Sis sendiri pun tak tahu,

So, nak sangat pegang duit sendiri, sis pun ceburi diri dalam bidang perniagaan atas talian. sebagai Dropship ja pun. Tu pun sebagai Dropship perfume De'Xandra.

Kenapa pilih ni? sebab sis sangat sangat cinta suka akan perfume. Addicted sangat dengan minyak wangi, tapi dalam banyak-banyak minyak wangi cuma de'xandra ja bau dia tahan lama. plus wangi teramat. tup tup buat keputusan jdi dropship dexandra dan jual dexandra.

Start lah promote promote dexandra ni. Tapi hampeh. takdak yang nak pun. Di Situ sis terus teringat peniaga2 tepi jalan, pasar malam dan sebagainya. Penat diorang tu Allah saja lah yang tahu, Ni kerja hadap handphone duk promoe sana sini saja pun penat dia Tuhan saja tahu...

Haishhhh kena lagi kalau orang macam sis, spect tak lepas dari mata memang bengkak mata hadap fone, laptop gigih upload gmbar perfume, testimoni and etc utk dptkan pelanggan. kat sini baru lah sis sedar berniaga ni x mudah. Iman dan Takwa kena kuat kena padu kena jitu, kalau x, hari pertama kau kerja dah confirm kau tak nak dah berniaga, kau fed up.

Tapi sis x mengalah. Sis akan promote sampai dapat!..

Jadi kalau ada reader nak beli perfume De'Xandra;

Marilah beli dengan sis. Hhuhuhu. Sis berniaga sebab nak cari duit poket sambung study nanti.

marilah pakat-pakat beli dengan kengkawan De'Xandra Inspired Perfume. Sis tak tipu, haruman dia long-lasting and sangat memikat.

Beli dengan sis ya? pm sis +60103861687

harga sebotol RM65(SM) RM70(SS)

tapi kalau korang pakat-pakat dengan kengkawan beli banyak-banyak harga sebotol
RM60(SM) RM65(SS)

Postage Fee: Rm8 (SM) RM10(SS)

jadi, supportlah sis beli perfume De'Xandra dengan sis okay?

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Raya 18