Korang, baca ni : )

Bismillahirrahmanirrahim ...

Teruskanlah bergerak hingga kelelahan itu lelah mengikuti mu ...

teruskanlah berlari hingga kebosanan bosan mengejar mu...

teruskanlah berjalan sehingga keletihan itu letih bersama mu ...

teruskanlah berjaga hingga kelesuan itu lesu menemanimu ...

Life is A fight,
Don't fight with others,
but fight with yourself...

Because ...

Greatest thing will happen when we do believe it,
we put effort on it,
God will help,
because God see what we do ,
And for sure great things will happen!



kepada adik-adik yang diluar sana yang dah habis SPM, jangan nak enjoy sangat sebab ada level yang lagi susah dik daripada SPM. Buka-buka lah buku apa yang patut jangan biarkan otak tu rehat lelama, nanti otak dah selesa berehat lelama nanti masuk sekolah balik lambat loading pulak...

kepada adik-adik yang nak SPM tahun depan,

rajin-rajin lah buat latihan past year. Even soalan past year tu macam dah takde kena mengena dengan soalan yang akan datang, but have faith on it. bersabar lah generasi bijak memang lah di uji macam tu. Jangan nak risau sangat ...

kpada yang nak pt3 tahun depan, best of luck :) sebab Smoochie tak pernah lalui PT3 smoochie zaman PMR hehehe second last batch. So korang buat lah preparation awal-awal. so dak lah last last minute baru nak belajar.

kepada akak-akak yang nak final exam ni, 
good luck akak-akak sekalian, sikit je lagi then segulung ijazah dalam tangan :)) senyum bebanyak eh jangan stress stress pulak nah ..

kepada pelajar STPM yang baru lepas,
Congratulation eh .. korang berjaya tempuhi STPM dengan sabar because I knew how hard the STPM examination.

kepada pelajar STPM yang masih ada 2 sem ke hadapan, 
meh lah bukak buku study sem 2 punya subjek. Bukan apa, susah gila weh kalau tak dapat catch up. And lagi satu tak usah lah fikir nak larikan diri ke mana-mana institusi lain, duk diam-diam kat STPM tu, study Hard supaya boleh survive. 

You are the one who choose this path, so you have to end this too. 

so, be rght back, 
*Muah ciked*

Tinta,
Smoochie 



Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Smile