karya ... penulisan. . .

assalamualaikum w.b.t ? holla earthling.
day 2 of holiday. so how's ur guys holiday ? nice ?
k how are you guys ??
yeah i'm back for some story.
okay hasil karya ataupun hasil penulisan.
ala macam novel tu lerr, komik bagai and so on lah. termasuk novel sajak, syair n etc. korang mesti pernah baca kan ? sbnarnya, diorang dpt idea tu dri mana ? eh ? mcm contoh novel harry potter tu, korang pernah terbayangkan x mcm apa penulis noovel tu bayangkan ? sebenarnya org yg suka buat cerita ni kan berimaginasi yang sangggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat tingggi. kadang-kadang bukan imaginasi, sebenarnya situasi yang sebenar. ataupun lebih senang cakap yg memang berlaku terhadap diri si penulis ataupun kawan atau keluarga si penulis. mungkin juga karya si penulis itu wujud sebab emosi. contohnya kalau dia marah atau pun tengah sedih dan tiada siapa tempat dia nak mengadu, pasti dia akan pilih pen dan kertas untuk kongsikan masalah. tulis punya tulis punya tulis, nah terhasil lah satu karya. jadi sesiapa yang stress dalam diam tu jangan lah stress kan diri solo2. .. buat cerita dengan apa benda yang korang stress kan, x semestinya tulis pada kertas, update blog pun okay kut. x pun buat lah sebagai online diary. so bukan korang sorang jak yang stress si pembaca pun ikut stress juga.. hehehehe.
tapi kalau mau karya tu nampak cantik sikit hah banyak-banyakkan lah membaca. membaca ni tak semestinya mesti baca NOVEL, CERPEN and ETC. tapi majalah hiburan pun okay kutt. kan ada banyak kosa kata yang indah. sekaligus yang masa anda terluang lah juga kepada perkara yang berfaedah .. kut kut ada orang TERbaca hasil karya korang then terus diterbitkan. punya best tu kan.. eh aku ni imaginasi dah melampau kot. hehehe
tapi dalam erti kata lain kalau memang tak minat penulisan, ni kalau stress hadaplah PENCIPTA korang. sebabnya, DIA lagi MAHA mengetahui dari segalanya. so why not ceritakan segalanya pada DIA. bukan pada cewek korang yang berfikiran tak matang langsung tu. Faham dok ?
In Sha Allah korang taklah depressed sangat kut . taklah stress or feel lonely dengan masalah korang tu kan. ??
so that's it. i guess .. tetiba je ni nak cerita pasal hasil karya .. dah penat buat homework type sana type sini, convert sana convert sini nah sekarang aku nak fresh kan otak aku dengan blog ni. so koorang yang baca ni tinggalkan lah jejak eh, jadi boleh juga aku lawat blog2 korang yang molek tuu . :DD
so I end my entry here
Assalamualaikum.

cik wani

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Hakikat sebuah Persahabatan

Sweet tweniwon