Jejak Kasih.

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum .

Hari ni, hari yang terindah buat aku. Indah sebab tak perlu nak follow up mata aku ni bulan-bulan dah. mata stabil, Doktor bagi lepas. Mata dah okay dah.

Then dapat khabar yang kakak nak balik kampung sini Sabah. woahhhh. rasa seolah-olah org yg ku syg itu semakin dekat dgn aku, makin berat aku nak tinggalkan mereka study jauh-jauh.

Then hari ni juga dapat berjejak kasih dengan 3 org sahabat yang paling aku rindu seumur hidup aku.

Aku jejak diorang dri form 4 lagi sbb lost ctc bila masing-masing busy kat maktab. aku ngan yg sorang lagi busy kat sekolah menengah harian biasa. hahaha.

Sebab aku hilang fone, semua no ctc lose, ngan yg satu jer aku masih ctc through FB n Wechat. aishhh. yg lain aku lupa nama fb diorang, aku lupa no hp diorang.

2 tahun aku cari cara jejak diorang. Jumpa kawan baru pun aku masi lagi cari diorang. sebab aku dapat rasa diorang fams aku. biarpun kitaorang hnya berkenalan time tusyen tapi ukhwah kami tu sehingga hari ni.

bergaduh then berbaik bergaduh then berbaik. Biasalah kan? dalam persahbatan mesti ada pahit manis.

sampai lah aku terpaksa tebalkan muka pegi jumpa dgn EX-CRUSH minta tolong dptkan nombor hp kawan yg satu maktab ngan dia. tu pun dia taknak tolong. nasib lah ada kawan lgi sorang nak bantu.

dapat ctc dia okay lagi. tapi aku nak cri ctc yg sorang lagi payah. Last-last terjumpa FB dia. sbb takut nak tegur takut salah org aku stalk lah fb dia dri atas smpi bawah. then aku terbaca "Studied, in MARA SCIENCE JUNIOR COLLEGE."

terus aku suruh kawan yg satu lagi chat utk kepastian. Akhirnya betul sangkaan aku.

Aku tahu aku such a GREAT INVESTIGATOR. *perasan kejap*

then kami pun berjejak kasih lah dekat whatsapp dan wechat memandangkan teknologi pun makin canggih.

siap cakap,

"Rindu Bertamu di Abu Dhabi Whatsapp."

Because my Ex Tuitionmates is just too awesome and incredible!

Thank you Allah for the best Ever friend that you give to me.

Pasti rindu ini terubat bila outing bersama mereka. Dan aku saja yang masih pakai jeans heho *Tutup Muka*

krn Ukhwah ini, anugerah terindah. Sayang kamu.

End.

Comments

Cho Yaya07 said…
Salam ukhwah fillah..=)=)
"rindu bertamu di whatsapp"=D
Nice2
Cho Yaya said…
Salam ukhwah fillah..=)=)
"rindu bertamu di whatsapp"=D
Nice2

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Smile

Hakikat sebuah Persahabatan